Matbjudning

idag ska vi bjuda mina föräldrar på lite god mat, så nu är jag i full gång och bakar dumlekakor som vi ska ha efter maten. Det var så jäkla länge sen jag åt dom så jag var tvungen att göra dom. Dom är verkligen otroligt goda.
Till mat så blir det potatisgratäng och fläskfilé i ugn med kantarellstuvning, har aldrig gjort det innan men det låter skit gott, så vi får hoppas att det blir det också.
Gjorde världens tabbe igår också. Jag har sagt att jag inte ska klippa mig nu utan jag ska spara ut det till långt, och igår så tänkte jag att jag bara skulle klippa topparna och hon som klippte mig sa att hon bara skulle ta en liten bit. Hon vistade också hur mycket hon skulle ta och jag sa ja för det var bara lite grann, men sen när hon torkade håret så vart det jätte kort, hon tog för mycket. Så nu är jag besviken på mig själv att jag klippte mig, eller inte besviken men jag är ledsen på mig själv. Och varje gång jag tittar mig i spegeln så blir jag så arg på mig själv. USCH och fy för mig hur kunde jag vara så dum. Nu tar det väl ett år innan det växer ut och blir lika långt som jag hade. Fan då.

Lägger in en bild på min älskling som alltid förgyller mig dag. Och tittar jag på henne så glömmer jag bort det där dumma beslutet och bara njuter.  Hon är bara för go.


Mammas lilla älskling.


-

Oj finns ingen tid att skriva här det är fullt upp. När Ebba sover så försöker man vila så mycket som det går och fixa och dona här hemma. Men nu tänkte jag att nej, nu är det dax att skriva lite.

Ja vad har man gjort då? Mestadels tagit det lungt och försökt njuta så mycket som möjligt. Nu är ju karln hemma hela tiden också vilket är mycket skönt och mysigt, han börjar inte  jobba förns vecka 32 skön, skönt då får man lite hjälp här hemma med allt och slipper gå ensam. Han har ju varit hemma sen Ebba föddes vilket har varit otroligt skönt.
 
Sen har vi varit på BVC igen för en vecka sen ungefär och då vägde lillan 3800 gram och var 50,4 cm lång. En stor flicka. Ska dit imorgon igen och då tippar jag på att hon väger över 4000 gram. Gud va tiden går fort, nu på lördag så är hon en hel månad, min stora flicka! =) Så stolt.

Här kommer lite bilder.


Mina älsklingar.


Min lilla fågelunge! =)


Ebba.


Våfflan =)


Våfflan.


Johan visste inte vart han skulle göra av henne, så han la henne i byrålådan och där låg hon jätte bra =) hehe


Nej nu ska jag slänga i mig lite mat innan lillskruttan vaknar.

Ha det bra

BVC

Igår var vi för första gången på kontroll på BVC för att se om lilla Ebba gått upp något i vikt, Och det hade hon nästan 200g på bara 5 dagar vilket barnläkaren tyckte var jätte bra så nu vägde hon 3590g. När vi var på återbesöket på förlossningen så hade hon gått ner till 3400g från 3510g men de hade hon gått upp nu plus lite till. Men det är ju jätte vanligt att de går ner några gram precis efter förlossningen för att amningen inte kommit igång som den ska. Och hon trodde att de på BB hade mätt fel på hennes längd för när hon mätte så var hon bara 49 cm lång men när hon föddes så var hon 50 cm lång så hon trodde att dom hade mätt fel. Så förmodligen så var hon kortare än 50 cm när hon föddes. Huvudomfånget hade också växt med 1,5 cm vilket var jätte bra. Och allt annat såg jätte bra ut tyckte hon.
Så nu är jag jätte glad att hon går upp i vikt som hon ska och nu vet jag iallafall att jag har tillräckligt med mat till henne, vilket känns skönt att veta. Nästa besök blir i nästa vecka så då får vi se hur mycket hon har gått upp då.
Tiden bara rusar iväg det känns som om det var igår hon "pluppade" ut. Idag är hon 11 dagar.
STOLT MAMMA!!


RSS 2.0