Glömsk

Ja så klart glömde jag bort att jag skulle till BVC idag och väga och mäta lillan, mamma påminde mig men jag glömde ändå typiskt mig. Det är min största svaghet tror jag, att jag glömmer saker överallt och sånt jag ska göra. Och sen typ en timme efter så kommer jag på att jag skulle göra något, och om jag glömmer något någonstans så kommer jag på det när jag kommit hem typ. Haha Jag är så slarvig. Men det är sånt man får leva med. Försöker skriva upp allt på lappar lite här och var för att inte glömma bort dom viktigaste sakerna. De flesta lapparna sitter på kylskåpet för de går man i varje dag så då ser man ifall om det är något som ska göras idag.
Det får väl bli nästa vecka då eller så åker jag dit imorgon eller något och frågar om jag får väga och mäta henne ändå även fast det inte är tid för det. Dom brukar inte ha så mycket att göra så vi får hoppas på att det går bra.

Jag sitter och funderar på vilken färg jag ska måla i hallen det är ju blått nu och det vill jag bli av med snarast möjligt. Jag hade tänkt tapetsera en vit tegelväggstapet där men jag vet inte om jag har orken att göra det eller om jag bara ska åka in och köpa en färgburk i stan så blir det klart fort.
Vad tycker ni blir finast färg eller tapeten?


Nej nu blir det till att göra lite mat, tända lite ljus och mysa framför tv med en filt och hela mys familjen, till efterrätt blir det lite dajm tårta som köptes idag, blev så sugen på det när jag fick det hos annica ås jag var tvungen att köpa en själv.

 


En galen Ebba

Ebba försöker äta upp sin pappas hand och blir lite frustrerad för att det inte går riktigt som hon vill. =)






Igår så var vi hemma hos Elin hon bjöd på tacos och lite fredagsmys med spel och massa skratt. Emil var det som var roligaste vi kört slpää pennan och så skulle vi skriva Svenska städer och Emil kom inte på någon på bokstaven I och så sa han: Om det hade varit hela världens städer så skulle jag lätt kunna då skulle jag skrivit Israel. Haha fy fan va jag höll på att garva ihjäl mig då, gud jag kissade nästan på mig. Oj,oj,oj det var så jäkla roligt. Sen sa han massa andra såna där saker när det var svenska städer så sa han nästan alltid bara små hålor som han tyckte räknades som städer. Haha Ja ett gott skratt fick vi i alla fall eller ja många kanske man ska säga =) Nej nu kanske man ska kolla vad man ska äta lite senare har fått lust att bjuda någon på mat idag men vet inte om det blir av men vi får väl se hur det blir.

Hoppas ni gillade filmen =)


-

Ja det var ett tag sen man skrev här, men det finns inte riktigt tid till att sitta här varje dag. Jag vill ju umgås med min lilla familj så mycket som det går.
Idag skulle jag egentligen ha åkt in til stan med min syster men hon tyckte det var bättre att göra det imorgon för då kommer ju pengarna så då skulle det bli imorgon istället. Ja så va gör man idag då, jo jag sitter hemma och degar han nyss skurat golvet och funderar på om man kanske ska baka något det var ett tag sen, vet inte riktigt vad jag ska baka men nått gott blir det nog.

Det blev inget BVC igår vi var på mamma/bebis fika istället hemma hos Erika. Det var jätte mysigt att träffa alla mammor och bebisar igen. Det var ett tag sen sist. Så BVC får bli nästa vecka, så då får vi veta hur stor min lilla 5 månaders klump är =) Gud va tiden går fort det är nästan läskigt. Jag har nästan varit hemma i ett halvår och haft min underbara dotter så länge. Ett halvår? Fan när man var gravid så tog ett halvår en evighet men nu fyler bara tiden iväg. Jag tänkte innan Ebba kom vad jag skulle göra hemma ett helt år men nu förstår jag att tiden kommer bara flyga iväg.

Nej nu kom mamma så nu ska jag vara lite social.



Tvätt

Usch nu håller jag på och tävttar för full muggar, mindre roligt med måste göras. Dock väldigt jobbigt med att klä av och klä på Ebba så fort i ska till tvättstugan, men det går bra. Ska ner snart igen och ta upp tvätten som ligger i torktummlaren sen in med en ny maskin där. *Känner mig dukitg, har inte tvättat utan att någon varit här och tagit hand om ebba, det blir ju så mycket lättre då, man jag kan inte alltid ha någon som är här måste klara mig själv också :D så lika bra att börja vänja sig nu.
Och imorgon ska man jobba igen och tjäna pengar så man har lite extra till julen, ganska skönt faktiskt och komma iväg och göra lite nytta och tjäna pengar. Ebba ligger nu på golvet ooch jollrar så fint. Hon försöker ta sig framåt till en leksak som hon puttat iväg men det går inte riktigt som hon vill, hon kommer fram en liten bit sen brukar det bli så att hon bara snurrar runt i en cirkel på golvet. Hon är så söt när hon verkligen försöker och försker, men det kommer nog snart, och då är hon väl överallt och drar i saker. Det kommer bli kul. Haha.

Vi har precis ätit lite frukost, det blev mackor för mig del och gröt för ebba + ersättning efteråt, Gröten uppskattades inte så värst, fick i henne några skedar men däremot ersättningen slukade hon fort som sjutton. =) mitt lilla risgryn, nej nu är det dax att gå ner i tvättstugan ska byta blöja på pluttan först sen blir det pöå klädning och gå ut. Kanske ska ta mig en liten promenix runt skyttorp senare.

Ha det så bra.


-

Ja nu sitter man här med en kopp te i handen och myser lite framför Tv/datorn. Ebba ligger och sussar kudde förtillfället och Johan står i duschen. Idag har vi varit hos Martina och slavat lite. =) Har målat inne i deras blivande tvättstuga. Så nu är det väl snart färdigt där inne, då är det bara att börja på nästa projekt eller hur Martina? =)
Hade tänkt masa mig iväg till BVC nästa måndag och mäta och väga lillskiten. Mamma håller ju på att tjata om att hon e så jäkla tjock :D haha så får väl ta mig i kragen och åka dit och kolla hur stor hon blivit. Har även börjat med att ge henne lite majsvälling på kvällen och morgonen, eller jag har gjort det i en dag för att kolla om hon blir mättare på det på nätterna. Men honfår inte så mycket än så länge så jag börjar lite försiktigt så att det inte blir massa magont och tråkigheter. Så vi får hoppas att hon sover mer än 3 timmar i sträck på natten.


Tips uppskattas gärna om hur ni fick era småttingar att sova hela nätterna i egen säng, utan att behöva vakna flera gånger på natten.

Nej nu ska jag kolla vidare på grannfejden sen blir det kommando snusk.
Ha det bra

Jobb

Ja nu sitter jag på jobbet och är en duktigt flicka och tjänar lite extra pengar. Skönt att få komma bort och jobba lite, och såklart få in lite extra kosing nu till julen och allt. Ska jobba nu på torsdag också så det ska bli super skönt att få lite extra. ska jobba till 21 både idag och på torsdag så det ska bli skojj. Johan tycker att det är bra att jag tjänar lite extra pengar och han tycker bara det är kul att få egen tid med lilla Ebba. just nu är dom hos min mamma och pappa och käkar lite mat, Pappa eller Johan ska nämligen byta till vinterdäck på Golfen, så att gubben åker säkert till jobbet på mornarna. Får väl se när det bli bilköp för våran del eftersom att Johans bil gått sönder så är vi i behov av en ny bil, Vi har ju svärmors bil förtillfället och det funkar ju men den drar mycket soppa och det är ju mindre bra för plånboken.

Nej nu ska jag ta och göra lite nytta.

Visst är det bra att jag jobbar? =)

Stan

Idag har jag varit med mamma, martina och Catta inne i stan och handlat lite presenter till Annica och Henriks lilla pojke Mio som vi ska hälsa på nu på Torsdag om Annica blivit bättre. Vi får hoppas det. Vill ju se hur dom har det hemma hos sig. Men är hon inte frisk så får det bli en annan dag.

Vi var också till ikea och köpte presenter till Svärmor som fyller år på Torsdag sen åt vi lite köttbullar där också mums, fattar inte hur deras kan vara så jäkla goda, fast inget slår Pappas hemgjorda köttbullar. Åh, så goda dom är. Älskar dom. Nog om mat nu. Min älsking må inge bra han har världens nackont, usch stackarn så han ligger och kurerar sig i sängen. Tänker inte störa honom nu idag han får ligga och vila upp sig så kanske det blir bättre, annars får han gå till en massör eller nått och kolla om det blir bättre.
Så det blir Mamma dotter kväll idag. Hon är jätte gnällig förtillfället men det går nog över snart. Jag ska göra i ordning lite mat till henne, det blir morot och potatis idag, Hoppas att det uppskattas, sen lite efterrätt till det. Själv får jag äta nudlar. =) Tror inte Johan är så sugen på mat nu men jag ska kolla med honom. 

Nej nu ska jag gå och göra lite mat.


min Älskling med Idag söta misse!

Tv-spel

Idag har vi inte gjort nått speciellt vi åkte hem till Martina och spelade jätte gamla tv-spel som vi spelade när vi var små. Ganska kul ett tag, men sen blev det ganska långtråkigt. Men det var trevligt. Mamma och Catta var också där så vi fikade och pratade massa skit bara.

Ebba har en ny förälskelse. Hon Älskar Martinas nya hund. Hon tycker det är jätte roligt att klappa och dra henne i öronen. Hehe min lilla skrutt. För tillfället ligger hon och sover, det är jobbigt att dra hunden i öronen hela dagen så då måste man ladda upp batterierna lite. Så hon sussar sött i sin säng. Hon lär väl vakna snart och vara hungrig. Så man måste passa på att uppdatera medans hon sover. Det är lite svårt när hon är vaken och ska sitta i knät medans man skriver för då ska hon göra som mamma gör. HOn slår och baknar på alla tangenterna, dreglar ner det gör hon också. Haha hon är så jäkla gullig.

Och Jennifer har blivit bättre, magsmärtorna hade försvunnigt så det var ju tur att det inte var något farligt.

Nej nu ska jag kolla lite på simpsons sen ska jag ta och kolla vad det ska bli för mat idag då. Usch det är så tråkigt att komma på vad man ska äta.

Någon som har nått förslag på vad man kan äta idag?


 


Farsdag.

Ja idag har Johan firat sin alldeles första Farsdag. =) Vi var även iväg till Carita som fyllde år idag också, Grattis, Grattis. Men hennes födelsedag blev inte precis som väntat. Jennifer hennes dotter hade haft ont i magen hela dagen igår och hela dagen idag så det blev sjukhuset för våran del. Jag och Martina följde med upp och Johan tog hand om Ebba, Som tur var så var det inget allvarligt vad dom visste på sjukhuset så hon fick åka hem, men var det så att hon skulle få ondare eller ha lika ont imorgon så skulle dom få åka upp igen. Stackarna, Hon som ska börja på en ny skola imorgon och allt. Men hoppas att det går över.
Efter sjukhusvistelsen så åkte jag, Johan och Ebba till Pappa, Johan och Ebba hade redan varit och hälsat på Johans pappa medan jag var på sjukhuset. Vi tog oss en drive in på mc donalds också innan vi åkte till pappa, det var behövligt.
Pappa fick trisslotter av mig och en egen bukett som jag gjort på Elins skola när dom hade öppethus på skolan. Och hör och häpna han vann 2060 kr på lotterna han fick av mig! =) Så det var en väldigt bra farsdag present tyckte han. Så sammanlagt av alla barnen så skrapade han ihop 2190 kr. Så det var bra!

Och i Torsdag så tog jag mig en långkörare och körde ca 70 mil för att hämta en hund med Martina. Haha. Martina körde väl också nått sånt för det var 120 mil tur och retur om man säger så. Så vi åkte väl runt en 6 på morgonen och lämnade Ebba hos sin farmor och vi kom väl hem runt klockan 9 nått sånt. Så det blev en heldag i bilen. Men Martina tyckte det var värt det. Hon köpte en chihuahua. JÄtte söt liten go tjej.

Nej nu ska jag lägga mig och mysa lite med Johan han ska ju jobba imorgon så det är bäst att passa på nu. Ebba somnade för ett tag sen i Johans famn och sussar så sött i sin egen säng.

Och jag vill passa på att tacka micci för en super trevligt tjejmiddag igår kväll. Den vart verkligen lyckad men massa god mat, lekar och massa prat och skratt. Det måste göras om.

Nej nu ska jag krypa ner under filten med min älskling.

Ha det bra!

BVC

Ja i måndags så var vi till BVC för 4,5 månads kontroll och det gick jätte bra. Hon följde kurvan perfekt med sina 6370g och sina 59,6 cm. =) min stora tjej. Och alla kontroller hon gjorde var bra och hon följde utvecklingen perfekt, med att greppa saker osv.
Vi hämtade också det nya bordet i måndags och det blev jätte fint, passade mycket bättre här hemma än det andra bordet. Så nu får Elin och Tony det av oss till sin nya lägenhet. Har även siktat in min på en ny tvbänk som jag såg igår när jag var och shoppade julklappar med Catta, Det var också i valnöt så som bordet är. Så det kanske blir en ny sån snart också. Ska bara flirta lite med johan så kanske vi kan köpa den. Tror inte han är så på att köpa den men man kan ju alltid hoppas. Det var inte farligt dyr alls, kostade ca 500kr

Och som jag skrev innan så var jag igår och shoppade julklappar så nu är 3 st julklappar köpta, men det är många kvar. Men lika bra att vara ute i god tid så man slipper vara ute i sista minuten i all julstress och försöka hitta nått bra. Så när jag har mera tid så ska jag åka in och försöka hitta lite till. Måste ju köpa julgran och sånt också har ju inget alls sånt, och det är så mysigt med en julgran. så ska man köpa alla prylarna man ska ha i granen också. Hittade massa fint på Rusta med Catta som jag förmodligen ska köpa. Kommer blir jätte fint. Kommer nog knäppa kort på resultatet sen när den väl kommer upp så då får ni nog se.

Idag håller jag på och tvättar för fulla muggar. Det är det tråkigaste som finns att göra. Det är till och med roligare att städa än att tvätta. Haha. Mamma och Martina är här och hjälper mig med Ebba och med tvätten, eller Ja dom är nere och tvättar. Vilken service va?
Jag är lyckligt lottad=)

Imorgon

Så blir det BVC besök för oss. Det är 4,5 månads kontrollen nu. Oj, va tiden går fort. Vill att hon ska vara liten hela tiden. Men samtidigt så är det så roligt att se när hon lär sig nya saker, och börjar göra nya saker. Det är underbart att se.
Imorgon ska vi även hämta det nya soffbordet som kommer bli skit fint här hemma än det gamla fula vi har nu. Och ett stort plus är att det inte är ett glasbord. Det blir ju skitigt så fort man snuddar vid det. Jätte jobbigt att gå och putsa var 5:e minut, inte för att jag gör de men det är nästan så de måste göras det. Så de nya bordet är jätte välkommet.

Igår så var vi på Halloween party och det var väl sådär, inget vidare tycker jag eftersom att det var så lite folk där. Johan var även jätte trött för han hade tagit sprutan för influensa (inte svininfluensa, utan vanlig) så han mådde inte så bra hade ont i huvudet och så. Så vi åkte hem ganska tidigt. Ebba var hos sin Farmor och hon har sovit där inatt och det har varit jätte jobbigt. Har saknar henne jätte mycket och vaknat tusen gånger och kollat i hennes säng om hon andas men då kommer jag på mig själv att hon inte är hemma. =( Trodde att jag skulle kunna sova en helt natt och njuta av sömnen men icke, har sovit mycket dåligare än va jag brukar göra när Ebba är hemma. Så jag och Johan ska snart åka och hämta våran lilla skrutta. Åh, vad jag saknar henne. Det känns så tomt. Men hon har haft  det jätte bra ihop med hennes Farmor så hon lider inte, men jag däremot lider. Mitt lilla barn är inte här hos mig. Stackars mig! Nej nu ska jag dra upp johan  så vi kan åka och hämta henne så vi kan ligga och mysa hela dagen och kvällen tillsammans alla tre.
Jag älskar min lilla familj.

RSS 2.0