-

Ja som jag sagt så har jag ju lovat att lägga ut en bild på min otroligt vackra bil. För er som inte vet hur den såg ut innan så var den vit och jätte ful, men nu är den super fin och jätte blå! I just love it!


Pärlan..

Ja vad ska man hitta på idag då? Det blir nog bilbingo med syskonen och mamma. Haha Johan tycker att det är tant varning på mig för att jag spelar så mycket bilbingo, men det är ju så jäkla kul och spännande. Har ju inte vunnit något nu dom senaste gångerna men känner nu att idag har jag turen med mig och jag kommer nog vinna några hundralappar. =) Ni får hålla tummarna! 



Bullen.


Ingenting nytt med magen iallafall, samma gamla visa, sammadragningar och mensvärk till och från. Har även i natt fått gått upp 4 ggr för att gå på toaletten vilket inte var så roligt. Fick ingen riktigt skön sömn alls inatt så idag känner jag mig trött som sjutton. Magen har sjunkit en bra bit ner nu så det tackar jag för, för nu kan man iallafall sitta ner utan att behöva anstränga sig när man ska andas. Men nackdelen med att magen sjunkit är just de att man måste gå på toaletten mycket oftare än innan. Men det får man räkna med. Det är ju inte så lång tid kvar nu som tur är. Längtar efter att få ha min lilla tjej i famnen och pussa på. 
Imåndags så fick jag ju hålla en 3 veckors bebis i famnen och det gjorde ju inte längtan mindre.Jag vill ha min lilla bebis nu! =) 

Ha det bra alla, och håll tummarna för mig nu ikväll så att jag vinner lite! =)

-

Oj, oj, oj det var ett tag sen man skrev här. Har haft mycket annat att göra så det har inte blivit av. Har tänkt på att jag ska sätta mig ner och skriva men har aldrig riktigt kommit till skott, eller så har något kommit i vägen. Men sånt är livet.
Inte så mycket som hänt nu på sistone, mycket sammandragningar och mensvärk till och från men inget annat. Är så less på att vara gravid nu, vill att lill tjejen ska komma nu. Mina fötter ser även ut som fettofötter då jag svullnat som sjutton, så jag kan bara ha ungefär ett par skor. Har börjat använda stödstrumpor, men det är ju så jäkla varmt med dom. Och värmen gör ju inte svullnaden bättre heller. Värmen överhuvudtaget tar ju kål på mig. Men strumporna hjälper iallafall samt att ligga med fötterna i högläge när jag sover. Dom är inte alls lika svullna nu, men dock fortfarande för svullna för att jag ska kunna ha mina skor.  Jag som har köpt ett par super fina skor som jag tänkt ha när jag tar studenten, men får ju inte i fötterna i dom, så det blir att köpa 2 stl för stora ballerina skor eller ett par vanliga flipflop
tofflor som jag kan ha. 



Mina vackra fettofötter. =)



Provade även min studentklänning som jag köpt för ett par veckor sen för att se om jag kunde klämma mig i den. Och till en början så trodde jag att jag inte skulle få igen dragkedjan, men efter att ha kämpat ett tag så fick jag äntligen igen den. Den satt lite tajt men var hur fin som helst. Så jag ska försöka gå i den lite här hemma så att den går ut sig lite. Det är inte så att den sitter helt slimmad på mig utan det är bara precis en bit under brösten där magen börjar bli stor som den sitter tajt för att det är ett band där eller vad man ska säga. Men den har töjt ut sig lite grann så nu får jag igen dragkedjan relativt fort, men ska ha den på mig några gånger till så att den töjs ut lite mera så kommer det bli perfekt. =)

Satt även och tänkte på att det var ungefär ett år sen som jag fick mitt körkort. Exakt den 16:e maj förra året så fick jag mitt efterlängtade körkort, och har nu redan haft det i ett år. Usch så tiden går fort. Har även pimpat min vackra lilla golf, så nu är den blå istället för vit! =) Min älskade man gjorde det åt mig nu i helgen och jag vart verkligen super nöjd. Har ingen bild på den just nu men kan lägga upp en senare så får ni som inte sett den se pärlan! =)

Magen

Barnet


Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det.

Vikt 3 kg.

Mamma


Det kan vara dags när som helst nu, men ta det lugnt. Många går längre än 40 veckor, särskilt förstföderskor. Att föda mellan vecka 37+0 och fram till vecka 41+6 anses normalt. Ditt fundusmått har planat av nu och växer inte lika snabbt. Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu. Det är vanligare om du fött barn tidigare. Brösten producerar redan råmjölk. Bäckenet är utvidgat.




Då var man inne i vecka 37 nu då. Har nu gått hela 36 veckor eller för att vara exakt 36+2 och det börjar närma sig nu. Är verkligen lättad över att det inte är så lång tid kvar. 25 dagar kvar, det är igentligen ingenting men för mig känns det som en evighet. Men det går nog relativt fort nu dom sista veckorna, har lite att stå i. Studenten närmar ju sig med stormsteg och det känns otroligt skönt. Redan nästa fredag så tar jag studenten, känns lite overkligt att skolan snart är över, men det ska bli skönt..


Stolt men trött tjockis!!



Nej nu ska jag mysa lite med min underbara man!! Ha det så bra alla!! =)


-

Idag har man varit uppe med tuppen. Vaknade vid 6 ungefär av att jag var tog pissnödig så jag var tvungen att springa på toaletten, samtidigt så ringer Johans mobil för då är det dax för honom att gå upp, tyckte han men det tyckte inte jag. =) Han stannade kvar ett tag till innan det var dax för honom att åka i väg till jobbet och lacka min bil. Har inte riktigt bestämt mig vilken färg jag ska ha på bilen, men jag hade tills imorgon på mig att bestämma. Några förslag? Jag hade först tänkt lacka den vit som den är nu, fast ännu vitare, men sen har jag funderat på blå med. Men när Johan tog hem en sån där färgkarta så slog det runt i huvudet på mig. Det finns ju fan 10000 olika blåa färger att välja mellan. Och jag kan inte bestämma mig. Så förslag uppskattas gärna! =) 

Ska bjuda mamma och pappa på mat idag också, det blir inbakad fläskfilé eller vad man ska kalla det med potatisgratäng och kantarellsås + vitlöksbröd. Skitgott! 
Så det ska jag börja med vid 2 tiden ungefär för jag måste ju hämta mannen min på jobbet eftersom att min bil kan han inte köra hem, för den håller han ju på med. 
Senare sen så kommer Carita och hämtar mig för då ska hon bjuda mig på bilbingo. =) Tantvarning jag vet!
Men det är as kul. (om man vinner nått dvs =D) Så önska mig lycka till nu!  


-

Idag var jag och älskling och tittade på lägenhet, en tvåa i skyttorp. Det var jätte fin, så vi tog den! Det ända som vi ska göra är väl att tapetsera om men annars så var allt jätte fint! =) Så nu är vi super lyckliga över att få flytta till större.
Vi hoppas på att få flytta så fort som möjligt, men annars så var den inflyttning i lägenheten första juli. Men han som hade lägenheten ville bli av med den så fort som möjligt och sen fanns det ju en som var intresserad av våran lägenhet så då kanske det blir flytt innan dess. Hoppas!!  Jag vill flytta nu, nu, nu. Så jag hoppas att hon fortfarande var intresserad av våran lägenhet, men är det någon annan som är intresserad av den så är det bara skriva en kommentar så kan vi säga det till husman! =)=)



-

Idag har jag fått några viktiga saker avklarade, eller viktiga och viktiga är dom väl inte med det var bra att det blev gjort.
Va först till försäkringskassan och lämnade in mitt moderskapsintyg så att jag får ut pengar sen när lill flickan kommer. Va sedan till banken och satte in mina pengar som jag fått från praktiken, så då har man ytterligare lite pengar att spendera =)  Hela 2300 kr fick jag. =) Lycklig!
Vi gick sen en runda på gränby och jag köpte lite bebiskläder och en filt till lillan! Så nu är nästan allt köpt tills de att hon kommer. Har väl några småsaker kvar att köpa men det mesta är färdigt. Beställde skötväskan igår också så det kommer om några dagar. Längtar efter att få packa den och känna att man är redo, för det kan ju hända när som helst nu. Och det hoppas jag att det gör med! Har ju så förbannat ont överallt. Får gå ut och springa ett maratonlopp så kanske hon "pluppar" ut. Längtar efter att få gosa och nosa på henne. Så snälla lilla bebis i magen KOM UT NU! =)


Fettomagen v 36! =D

BM besök

Har varit på ett nytt besök hos barnmorskan. Allt såg bra ut och lilltjejjen ligger med huvudet nedåt. Och barnmorskan tyckte att huvudet hade sjunkit ner en bra bit sen jag var där sist. Så det är ju bra att hon ligger i rätt startposititon så att man slipper snitt, det är ju inte 100 % säkert att man gör det, men man kan ju hoppas. =)
Just nu har jag precis städat färdligt och slängt in en maskin i tvätten, och sitter nu och väntar på att karln ska komma hem så att man kan få i sig lite god Cupido sallad, Mums!

Längtar tills på onsdag, då ska vi titta på lägenhet. =) Hoppas verkligen att den är fin, för vi är verkligen i behov av större. Jag håller tummarna. =D

Vecka 36

Barnet


Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda mot de första rörelserna? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.

Vikt 2 800 gram.

Mamma


Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född.







Ja då har man gått 35 fulla veckor idag och är nu inne på vecka 36. Och jag kan ju säga att nästan allt som nämns stämmer helt och hållet på mig. Jag kan inte sova ordentligt, inte sitta ordentligt kan inte ens gå normalt. Och toalettbesöken är ju bara för mycket. Jag tror fan jag är upp 3 ggr per natt och kissar. Ont överallt har man med. Nej nu börjar jag nästan tröttna på att vara gravid! Visst är det mysigt med magen och att känna sparkarna, man allt det andra skulle jag JÄTTE gärna slippa.
Underbart eller hur? Haha


BM besök

Igår var jag hos BM för ett extra besök bara för att jag var inlagd på sjukhuset. Allt såg jätte bra ut förutom mina järnvärden som hade sjunkit jätte mycket, så där fick jag en förklaring på varför jag har yrsel nästan hela tiden. Så nu blir det till att käka järntabletter. Har ju klarat mig undan dom där rackarna så fint under hela graviditeten, men inte nu inte. Usch och fy för dom där tabletterna. Man blir ju inte så rolig i magen utav dom!  Men det är väl bättre det än att gå runt och vara yr hela tiden.
 Bebis mådde bra iallafall, hjärtat dundrade på som ett litet tåg därinne. =) SF- måttet låg på 32, precis på normalkurvan. =) Så min mage är inte liten som alla säger, den är normalstor. =) (stolt)

Nej nu ska jag åka in till staden och inhandla lite av varje! Har ju lite kvar att köpa tills lill tjejjen tittar ut!

-

Då var det färdigt! Ingen mer skola för min del tills bebis vill hoppa ut! =) Har ju fått order av läkare att jag måste ta det lugnt. Men alla betygen är fixade så jag är klar med skolan nu, ska bara göra ett hemprov över datorn idag.
YES! Det känns as skönt att det äntligen är klart och att jag får den här tiden att vila upp mig och ta det lugnt bara innan lillan kommer. Vi får väl se när hon tycker att det är dax att göra entré i den stora världen. Hoppas bara jag inte går över tiden, men bara för det så kommer jag göra det med 2 veckor eller nått sånt. Gå med dom här sammandragningarna i 7 veckor till, nej tack! Hehe så lillan är så jätte välkommen att pluppa ut vilken sekund som helst. =) Det är ju 5 veckor för tidigt men så mycket godis som jag ätit under hela graviditeten så måste hon vara smällfet därinne. Jag har ju "bara" gått upp 14 kg hittills. Haha fy fan vill inte gå upp något mera. =D Men det är sånt som hör till.
Jag får ta och bli hurtbulle sen när lill pyret tittar ut och bli av med extra kilona. Iof så försvinner mycket när man ammar men inte allt. Så jag får ligga i, så att man iallafall kan bada lite sommar. =) Eller åtminstone sola och gå i bikini. Haha vi får se hur det blir på den fronten!

Längtar efter mitt lilla hjärtegull som ligger och har en kickboxningsmatch inne i min mage förtillfället. <3


Uppdatering!!

Nu blev det många inlägg på samma dag, men vad gör det? Det blir ju mer och läsa för dom som vill!

Min Barnmorska ringde upp mig för ett tag sen och hon tyckte att jag skulle ringa upp till förlossningen och höra vad dom tyckte att jag skulle göra där. Så jag ringde upp till förlossningen och de tyckte att jag skulle komma in för en undersökning om jag öppnat mig mera eller om det står still. Så då blir det förlossningsbesök idag igen. Jag är ju så nervös över att jag ska ha öppnat mig mera så det var nog mycket därför jag fick komma in för en undersökning. Skriver väl efter besöket på förlossningen! 


Uppdatering:

Har nu varit på förlossningen och det hade inte hänt nått alls, och de sa att man kan gå med dessa sammandragningar ända tills man är beräknad, så det är väl bara att stå ut. Men hon sa att jag skulle ta det lugnt och inte anstränga mig så mycket. Så vi får se hur det blir med skolan då.

Har även fått en kommentar av en gammal vän, jessi! Nu kommer massa gamla minnen upp i huvudet. Gud va kul man haft med den donnan. Har väl gjort allt som går att göra med henne!
Nu vart vardagen något bättre och humöret höjdes en aning.
Kul att du hörde av dig!! =D Nu vet jag att du lever allafall!
=)


40 dagar kvar

Nu är det bara 40 dagar kvar till beräknad förlossning. Tiden går ändå ganska fort. Trodde att nu dom 2 sista månaderna skulle snigla sig fram men de har dom inte gjort, och det är jag glad över. 

Har försökt fått tag på min BM för att rådfråga henne hur jag ska göra, eftersom att jag fortfarande har dessa mindre mysiga sammandragningar, men hon har inte ringt upp än. Får väl hoppas på att hon gör det snart och att hon har någon vettig lösning på det hela.

Sen ska jag försöka få tag på min lärare också och kolla med honom hur jag ska göra för jag vill inte gå runt i skolan och ha sammandragningar hela tiden, kommer aldrig kunna koncentrera mig.

Uppdaterar efter att BM har ringt. =)




Bebisbulan! <3

-

Sammandragningarna håller i sig fortfarande, så jag ska ringa min BM imorgon och rådfråga med henne hur jag ska göra. Och eftersom att jag var öppen 1 cm när jag var upp sist så är jag ju lite orolig över om jag har öppnat mig något mera.

Lill tjejen verkar iallafall må bra därinne för hon sparkar och har sig jätte mycket därinne, så det är ju positivt. Älskar att bara ligga och känna henne röra sig och böka omkring.

Sammandragningar

Yes! Nu tror jag att sammandragningarna äntligen håller på att ge sig, och att lillan vill stanna kvar därinne ända tills det är dax för henne att "pluppa" ut!  Får hoppas på att det fortsätter åt det här hållet, men som det känns nu så är dom på väg att försvinna! =)
 







Magen efter hemkomsten från sjukhuset!


Sjukhusvistelse.

Har spenderat dom senaste dagarna på sjukhuset. Åkte in till förlossningen i måndags med en blödning och har legat där tills igår då jag ÄNTLIGEN fick åka hem (skönt).

Fick inte åka hem första dagen för att dom ville ha mig på observation så att jag inte skulle blöda mera. Fick även ha en sån där apparat på mig som mäter sammandragningarna och lyssnar på bebisens hjärtljud. Efter att jag haft den på mig så kom de in och ville undersöka mig för att jag hade så många sammandragningar. De undersökte mig och trodde då att det var på gång med förlossning. Och jag fick PANIK. Men efter det så lugnade det ner sig i magen och efter några timmar så kom de in igen och satte på den där apparaten igen. Hade fortfande massa sammandragningar, men lill skruttan mådde bra iallafall.

På tisdagsmorgonen så kom de in och kopplade på apparaten igen. Och jag hade fortfarande massa sammandragningar och nu var de så regelbundna så de ville göra en till undersökning. De sa att jag var öppen 1 cm. Och jag fick ännu mer PANIK än vad jag fick på måndagen. Dom förklarade då vad som skulle kunna hända och så vidare. Vi fick även prata med en barnläkare som förklarade vad som skulle hända med lillan om hon ville titta ut nu.

Vart sedan förflyttad till en avdelning där jag fick ligga tills på onsdagen helt själv. Fick då ha apparaten på mig då med, och senare så kom en doktor in och frågade om jag ville åka hem och JA skrek jag nästan. Hon sa att om sammandragningarna vart värre och smärtsammare så skulle jag höra av mig till dom eller om det hände något annat.


Så nu sitter jag här hemma med sammandragningar och är lite besviken för att jag missade min studentskiva. Men vad kan man göra? Det är sånt som händer. Men jag är glad över att vara hemma och att lillan mår bra där inne. Så vi får väl se vad som händer om sammandragningarna vill ge sig eller om det kommer att fortsätta. Det är sånt som märks. Men jag mår bra iallafall!! =)


Ny blogg.

Jaha då har man skaffat blogg då! =)

RSS 2.0