Bio

Idag har vi varit på barnmvagnsbio och det gick jätte bra. Ebba satt så snällt och tittade på filmen sen efter ett tag så somnade hon och sov ca 30 min sen vaknade hon och var lika glad igen och fortsatte att titta. Underbart. Vi såg sommaren med Göran, inte en jätte hitt kanske men detn var okej, trodde den skulle vara roligare faktiskt men icke. Nej nu ska jag ta och göra lite mat.


Lillegos och idas söta lilla kisse!

En arg Ebba

Ja nu är Ebba jätte arg för att hon är så trött så hon vet inte vart hon ska ta vägen. Johan gör ett försök nu med att söva henne men tror inte det går så jäkla bra. Jag får väl ta och göra ett försök efter att Johan har gett upp. Och oftast så brukar hon nästan somna på några minuter bara. Får hoppas att Johan lyckas. =) Nej det gjorde han inte för nu ligger hon här i mina armar och sussar så sött :)

Ha det så bra alla


Get to know me.

Namn - Malin Gustavsson
Födelsedag - 30 april
Hemstad - Uppsala
Ögonfärg - Blåa
Hårfärg - brunblont
Längd - 165 nått sånt
Högerhänt/vänsterhänt - Vänster
Värsta ovanor - Äta mycket godis 
Stjärntecken - Oxe
Skostorlek - 35-36
Är dina föräldrar skilda - Nej
Skor idag - tofflor, har varit inne hela dan. =)
Svagheter - Göra färdigt saker
Rädslor - Mörkret.
Mål för året - Njuta av mammaledigheten med Ebbs.
Mest använda fras på msn - Haha
Det första du tänker på när du vaknar - Vad ska vi hitta på idag då?
Kännetecken - ?
Mest saknade personen - Robert

Favorit;
Färg - brun
Mat - Black and white
Sport - fotboll
Djur - Vovve
Glass - Magnum mandel
Affär - Gina, H&M, Vila.
Sallad - cupido
Skådespelare - ?
Låt -  Oj, ingen aning
Nummer - 5
Årstid - sommar
Kroppsdel på motsatta könet - ögon

Vänner & Livet;
Vad vill du bli när du blir stor - Barnmorska. =)
Hur vill du dö - Lugnt och stillsamt
Vem av dina vänner är mest lik dig - Jennifer
Vem är mest högljudd - Madde tar lätt första pris där. =)
Vem får dig mest att skratta - Madde
Vem har du känt längst - Jennifer
Vem är blygast - Har nog inga blyga vänner.
När grät du mest - När Robert dog =(
Bästa känslan - Kärlek.
Värsta känslan - Panik
Vart vill du bo i framtiden - Uppsala
Om du fick ändra en sak på dig själv, vad skulle det vara - Mitt hår
Hur länge tror du att du kommer leva - Tills jag dör

Har du någonsin;
Varit kär - JA
Moonat nån - Nej
Blivit dissad - Japp
Rymt hemifrån - Nej
Föreställt dig ditt ragg naken - Haha, Ja.
Skolkat - jajjamänsan
Tänkt på självmord - Nee
Sovit utomhus - I tält.
Gråtit i skolan - Ja någongång i högstadiet säkert.
Velat bli modell - När jag var mindre.
Gjort något dumt som du skrattar åt idag - Aa, Haha!
Sett en död människa - Nej.
Druckit alkohol - Klart som sjutton
Använt droger - Nix skulle aldrig göra.
Ätit sushi - Aldrig
Varit på scen - Nej.
Snattat - Länge sen och väldigt dumt av mig
Retats - Självklart
Blivit nerslagen - Ne


Kommentera

Dop

Ja då var dopet inplanerat och klart. Alla inbjudningskorten är utskickade tack vare Martina som var så snäll och gjorde dom åt mig. =) Skönt att det äntligen är klart. Har gått och tänkt länge på att jag måste ringa och boka kyrkan men har aldrig fått arslet ur vagnen och gjort det. Men nu så är det äntligen gjort. Får hoppas att allt går som det ska bara.

Har även fått tid till specialisten som ska ta sig en titt på ebba. Men det har blivit bättre nu hon är inte alls lika sned som hon var innan. Det är nog tack vare att hon legat på mage mestadels och tränat. Men det är väl lika bra att gå och kolla ändå. Det blir nog bra ska ni se. 

På onsdag så ska jag iväg med Mammorna och alla små knoddar på barnvagnsbio. Vi ska se En sommar med göran. Får hoppas att det går bra :D Det ska iallafall bli riktigt skojj. 

lillskiten sover nu hon har max sovit en halvtimme idag och har inte varit så glad, men nu så har hon äntligen somnat och sover nog ett tag till får vi hoppas. Skönt för henne. 

Nej nu ska jag försöka städa lite medans hon sover, får ju besök imorgon så då måste det var fint. =) 

Ha det bra alla som läser.
Kommentera vettja =)


Bjuder på några bilder av lillegosan.

 

Sovmorgon

Ahh, vilken härlig sovmorgon man fick idag. Vaknade av att det ringde på dörren och jag undrade vem sjutton kommer vid den här tiden, Ida ska ju inte komma för än 1. Gick och öppnade dörren och där står ida och ser glad ut och säger fan sover du fortfarande. Hehe. Och då trodde jag klockan var bara typ 9 eller nått sånt.
Så Ebba och jag fick oss en riktigt sovmorgon. Ho till sn var väl helt slut efter att ha fått den där nedrans sprutan igår. Men det var väldigt skönt för min del. Hon somnade ju runt 8 kvällen innan också så hon sov riktigt länge. Vaknade 1 gång och skulle ha mat sen vaknade hon bara några få gånger och ville ha nappen och somnade sen om på en gång. Jätte skönt och välbehövt för min del. Nu känner jag mig verkligen utvilad och glad som en lärka, fast det är jag ju oftast. =) Lillskiten sover nu med. Hon brukar oftast somna runt 8-9 tiden på kvällen och sen vakna runt 5 vilja ha mat och sen somna om och vakna runt 8 tiden igen för att vakna för dagen och vara pigg och glad.

Får väl se om papperna till specialisten kommer imorgon. Ebba måste nämligen träffa en specialist för att hon lutar huvudet åt ena hållet hela tiden. Eller specialist kanske det inte är, jag vet faktiskt inte vad det är men BVC tanten sa att hon kunde mer inom det området. Och då ska "Specialtisten" bedömma om Ebba måste gå på sjukgymnastik eller inte. Så vi får väl se hur det blir.
Uppdaterar imorgon om det kommit nått brev eller inte. Nu ska jag krypa ner i en renbäddad säng. Skönt.
Ha det bra alla!

En väldigt liten Ebba gos! Mitt allt. =)


090921

Idag har Ebba fått sina 3 månaderssprutor, stackarna. Hon skrek för fulla muggar och jag tyckte så synd om henne. Men efter att hon fick komma upp till mig så blev det bra. Men nu är hon jätte gnällig och ingenting duger. Men de kan ju bli så efteråt. Kollar lite då och då om hon har feber, men än så länge har hon klarat sig ifrån det. bskönt för henne.

Och imorse så spydde hon ner hela våran säng, det var mindre mysigt kan jag tala om. hehe så det var bara att byta allt i sängen och fixa å dona.

nej nu har jag inte mer tid. bye bye!

090920

Idag är ingen vanlig dag för det är Ebbas 3 månaders dag Hurra, Hurra, Hurra. =) Tänk va tiden går fort. Nästa läskigt för fort. Min lilla skit börjar bli stor nu. Och imorgon så ska hon få sina första sprutor, stackarna. Hoppas att det går bra och att hon slipper få feber och sånt efteråt. Men vi har laddat med alvedon här hemma så om hon får feber så finns det som sagt här hemma. Vi får hoppas på det bästa helt enkelt. Nej nu ska jag kila iväg och göra några mackor.


Coolingen <3.

-

Igår var ingen vanlig dag för det var Jennifer födelsedag Hurra, Hurra, Hurra!

Det firades med utgång. Första gången för mig på typ ett år. Vi gick till Etage och partajja lite, dock inte så mycket folk men det var okej ändå. Jag och Alex fick även upp Jennifer på scen så hon fick sjunga här kommer pippi långstrump med sångaren. Sen sjöng vi alla Ja må hon leva! Det var skoj. =) Sen träffade vi en kille som vi alla kände så alex gick fram till honom och sa tjena pudding och pratade lite och efter typ 5 sek så stog hans brud och skällde på honom och blev sen jätte arg på alex. Sen gav hon killen en smäll och hoppade in i taxin och åkte hem utan killen. Det var JÄTTE kul. Det var mer invecklat än så men orkar inte ta hela historien. Men kul var det. 
Kvällen får ändå godkänt, men skulle nog varit roligare om det var mer folk, men inte den bästa helgen att gå ut precis. Nu dröjer det ett bra tag innan jag ska gå ut igen iallafall. 



Mammas älskling.
 

090620

Jag har länge suttigt och funderat på om jag ska ta mig tid att skriva en förlossningsberättelse men har inte riktigt haft tiden att göra det. Men nu tänker jag göra ett försök.

Fredag 19/6 kl: 21:00


Jag får för mig att ställa mig och gunga lite på studsmattan hemma hos mamma för jag hade läst att det skulle sätta fart på det hela. Så jag gungar lite innan jag och gubben går hem för att lägga oss och mysa framför TV.  Jag var dock inte uppe så länge utan gick och la mig vid ca 22 nått sånt.



Klockan 01:00 på lördagen 20/6 Vaknar jag av att jag har lite smått ont i magen så jag går till toaletten för att gå på toa. Och när jag sitter där och har kissat färdigt så när jag precis ska torka mig så börjar det rinna något annat, och jag tänker vad är det här? Tänkte att det kanske var lite mer kiss som kom men det kändes inte som det, utan jag hade i bakhuvudet att det kan vara vattnet som har gått men det kom så lite så jag tänkte inte mer på det utan gick och la mig igen, och då när jag gick mot sängen så kom det ännu mera. Och då visste jag att vattnet hade gått. Och jag tänkte, Fan det funkade =)(gungningen på studsmattan) Men jag hade inge ont överhuvudtaget. Så jag skickar ett sms till min syster och skriver att vattnet har gått. Och hon ringer sedan upp mig och frågar om jag har ont, vilket jag hade börjat fått lite smått då.Jag ringde då till förlossningen och sa att vattnet hade gått. Hon frågade om jag hade ont och jag sa att jag hade lite små ont, så hon tyckte att jag skulle lägga mig ner och vila lite och se om det gick.





01:30 Jag la mig ner en stund och försökte vila men värkarna började göra ondare då. Jag  sa till Johan att det var dags nu. Och dum som jag var så hade jag ju inte packa min väska än. Lillans var packad och klar och väntade på att få åka iväg men jag hade väntat lite med att packa min, sen hade jag glömt bort det. Så jag gick upp och packade med mig det jag skulle ha, och under tiden så började värkarna bli mer smärtsamma.  Jag ringde upp till förlossningen igen och sa att det började göra ondare nu och hon sa att om jag var nervös så skulle jag komma upp.Jag sa till Johan att det var dags att åka nu. Så efter jag  packa klart så  begav vi oss in mot BB. Nu hade jag ca 5 min mellan värkarna, inte så smärtsamma men de kändes.  Så jag ringde till alla syskonen och till mamma och sa att det var dags nu.



Kl 02:00 så kom Martina hem till oss för hon skulle med, och vi packade in oss i bilen och begav oss in mot Uppsala. På vägen hämtade vi även upp mina andra två systrar Catta och Carita som också skulle vara med. De skulle vara med i skift, eftersom att man bara får ha med sig två inne på förlossningsrummet. (dumt tycker jag!!) Under början av bilfärden hade jag 2 min mellan värkarna och när vi väl var inne i Uppsala  så var de nere på 1 min mellan värkarna.




Vid ca 03:00 så var vi inne på BB och då var det ungefär  1 minut mellan värkarna och de började göra ont nu.  Jag fick komma in och en barnmorska satte CTG på mig för att mäta värkarna och bebis hjärtljud. Fick ligga med den i ca 20 min och nu började de göra ONT.




03:30 Så blir jag undersökt och de konstaterar att jag är öppen 2 cm. Barnmorskan tyckte att jag skulle få ett rum eftersom att vi hade en bit att åka. Fick vänta på att en undersköterska skulle visa mig till mitt rum och gick under tiden ut för att prata med systrarna. Och då kom undersköterskan in och var jätte spydig och sa att de inte fick sitta där utan att bara 2st fick följa med in annans blev det så mycket spring. Så Syrrorna bestämde sig för att Carita skulle få vara kvar och de andra två skulle åka hem. (Dom får vara med på nästa =) )



03:40 Så får vi komma in på förlossningsrummet och jag har nu jätte ont. Barnmorskan tycker att jag ska ställa mig i duschen för att lindra smärtan lite. När jag väl är på väg in i duschen så går slemproppen (mindre mysigt).
Försöker sätta mig på stolen i duschen för att det ska bli skönare men det vart det inte, snarare tvärtom. Det var mycket skönare att stå. Och jag tror jag hade på det varmaste som gick på duschen och duschade av magen, Det var skönt till en början men efter ett tag gjorde det så ont så jag kunde inte stå där inne längre.


04:00 Fick jag på mig dessa jätte fina kläder man får från BB och dom sexiga trosorna. =) Fick även värmekuddar att lägga på magen.


04:15 Har SKIT ont, och får börja med lustgasen. UNDERBAR!!



04:45 Blir undersökt och är nu öppen 5 cm! GAH Va ont jag har vid det här laget. Kör på med lustgasen för fulla muggar. Har nu sedan första undersökningen och en liten bit av bilfärden haft ca 1 minut mellan värkarna konstant.



05:00 Tror att jag ska dö utav smärtan, Fortsätter med lustgasen och blir peppad utav syrran och Älskling. Är helt borta vid det här laget.



05:30 Blir undersökt och är nu öppen 9 cm!!! Nu gör det som ondast och barnmorskan tycker att jag ska ta mig till toaletten för att det blir lättare för bebisens huvud att komma ner då. Så jag vinglar iväg till toaletten med gåstolen men kommer ungefär halvvägs innan jag får en värk. Benen viker sig på mig och Johan tror att jag ska ramla ihop så han får stå och hålla i mig.Andades igenom den värken och  så skyndade vi oss in på toaletten så att jag inte fick en till värk på vägen.  



05:45 Efter att suttigt ett bra tag på toaletten så tänker jag att nu får det ta och räcka, så vi väntar på att jag ska få en värk och efter att den är slut så skyndar vi oss tillbaka till sängen för att slippa få en värk på vägen. Johan skjuter på gåstolen och jag nästan hänger på den. Väl framme vid sängen så kommer en ny värk. Får andas igenom den och försöka komma upp i sängen vilket inte är det lättaste. Får lite hjälp av Carita och Johan upp i sängen och börjar med lustgasen igen. Vid det här laget så hjälper inte ens lustgasen.



05:50 Barnmorskan kommer in och säger att hon förmodligen inte hinner att vara med på min förlossning för hennes skift slutar klockan 07:00.




05:52 Jag känner att något känns konstig och känner med handen mellan benen och får PANIK och skriker  NÅTT ÄR PÅ VÄG UT!!!! Carita kollar på mig och frågar är huvudet på väg ut. JAAAA! Gastar jag allt jag kan. Johan springer och larmar på barnmorskan som kommer nästan på en gång och Johan säger att huvudet är på väg ut. Barnmorskan säger Nej det tror jag inte. Jag håller fortfarande handen mellan benen för att det gör så ONT. Hon får ta bort handen på mig och säger jag det är dags, Jag fick vara med på förlossningen i alla fall.  Hon hämtar en till barnmorska som ska förlösa mig.



05:52 Fick börja krysta och då gjorde det inte lika ont längre.



06:30 Fortsätter att kämpar på och krystar för fulla muggar.




06:50 Jag blir arg på barnmorskan för att hon håller på och pillar och har sig. Och jag skriker AJJ VAD FAN GÖR DU??? Carita säger fortsätt Malin hon är ute snart.




06:52 Våran älskade lilla Ebba kommer till världen. Johan klipper navelsträngen och Ebba skriker så fint så. Jag får upp henne på mitt bröst och fylls med glädje och kärlek. Och även av lättnad över att smärtan var borta.




Det var min förlossningsberättelse. Hoppas ni tyckte det var intressant att läsa. Har ni frågor så är det bara att ställa dom =) Jag svarar gärna på dom.


-

Bjuder på lite söta bilder på min lillskit. Hade även tänkt lägga upp en film men fattade inte riktigt hur man gjorde, det får bli till senare.



En glad Ebbs.



Bilder från bebis fika också. Här har vi då de flesta småttingarna i storleksordning. Äldst längst bort. Där vi har lille Jack eller Elvis som han också kallas =), Ebba, Irmeli, Michelle, Colin, Alexander, Theo och minstingen Leon. Så söta så.



Mammas Älskling.



Ebba sitter och kollar på TV.



TV Älskarn Ebba.



Ebba sussar så sött i sin vagn.


Dop

idag har jag suttigt och planerat och funderat lite över dopet som vi ska ha här framöver. Inget datum bestämt ännu men det ska bli snart iallafall om det finns någon ledig tid dvs.
Jag satt även och kollade lite på youtube om jag kunde hitta någon fin låt som ska vara med på dopet och då råkade jag komma över en minnesfilmsnutt om ett barn som hette Jakob. Han föddes med ryggmärgsbråck och fick spendera hela sin tid på sjukhuset. Han dog efter 10 dagar. och jag kan lova att jag har aldrig grinat så mycket som jag gjorde till den. Det var hemskt. Jag tror att om jag inte haft barn så har jag inte varit lika känslosam som jag är nu. Det värsta som kan hända en person är nog att ens barn dör. Fyfan jag kan inte ens tänka mig ett liv utan Ebba. Usch jag lider verkligen med alla Mammor och pappor som har förlorat ett barn. Och under tiden som jag tittade på den så hade jag Ebba i knät och när hon såg att jag grät så låg hon och skrattade  åt mig. Lillskiten. =) Och jag kände verkligen hur mycket jag älskar henne. Kärleken till henne är obeskrivlig.

Ni som tycker att ni älskar era gubbar, den kärleken är ingenting emot va ni kommer att älska erat barn. Helt underbart. Ebba är det bästa som har hänt mig. Mammas lilla älskling.

Om ni söker på youtube på till minne av jakob så kan ni titta på den själv. Får tårar i ögonen av att bara tänka på den. Hemskt.


Nej nu ska jag gå och mysa med min underbara dotter.

Mammas allt! <3


Bad

Mitt lilla hjärtegull Älskar verkligen att bada. Hon ligger och jollrar och ler som sjutton när hon får bada. Det blev en liten badstund i morse för att lillan bestämde sig för att kissa ner Mamma och pappas säng. Hehe. Så då var det bara att hoppa ner i badkaret och bli ren och fin, och det har hon absolut ingenting emot.
Det är så jäkla gulligt när hon ler och jollrar. Hon har börjat le mycket mycket mer nu. Hon ler nästan hela tiden nu, så underbart. Man blir alldeles varm i hela kroppen när man får henne att smila. Så UNDERBART.
Kan inte förstå hur man kan älska en människa så mycket som jag älskar min dotter. Helt sjukt.
Jag är världens lyckligaste.

Mammas lilla badälskare.


Hjälp

Någon som vill hjälpa mig att göra en ny bloggdesign? Skulle vara hemskt uppskattat. =)

Lillskruttan

Ja nu väger min lilla klump hela 5 kilo. Hon börjar bli stor nu Mammas lilla älskling. =)

RSS 2.0